Tankar för 2020

Jag är mitt emellan 40 och 50 och en slags ”ålderskris” kan jag känna av och den gäller den stora frågan hur jag vill spendera min tid. Svaret är egentligen enkelt: mer friluftliv utomhus och många resor till vackra platser.

Men i praktiken är det ju inte så enkelt. Jag kommer inte att byta ut min man mot en adrenalinberoende fallskärmshoppare som vill bestiga berg eller korsa öknar på semestern och jag kommer inte tvinga barnen ifrån skola, kamrater och idrottslag för att bosätta oss i en stuga i skogen, långt från allt.

Så underbart det lät ändå. Inte att dra upp barnens rötter utan det där med en stuga i skogen.

Vi kommer med allra största sannolikhet att bo kvar i många år, i villaområdet där vi trivs och har det bra. Vi kommer med största sannolikhet ha kvar våra jobb där dagarna spenderas inomhus på kontorsstolar och i mötesrum. Vi kommer med största sannolikhet inte ta någon time out med ett halvår utomlands eller så. Men. Man kan göra mycket bra ändå, många små aktiviteter och kanske några förändringar. Som att se till att åka slalom varje sportlov även om det inte är en vecka i Alperna utan en långhelg i Värmland. Och man kan faktiskt växla upp från det där värmländska berget till ett lappländskt fjäll: i år ska vi till Hemavan!

Av naturliga skäl har jag inga bilder från en plats jag aldrig varit på, Hemavan, så en solig dag i Branäs får illustrera texten.

Och så är det ju det där med vardagen; att få in naturen i den. Att inte bara jogga på helgerna utan ta kvällspromenader så ofta man kan, att hålla liv i traditionen att gå ut och grilla med våra grannar, att fortsätta bada så ofta man orkar och barnen vill.

Jag älskar ju att vi bor nära vatten och skog och väljer att tänka bort motorväg och höghus som stundtals skymtar bortom träden.

Reser gör vi ju redan en hel del, både långt bort och mindre långt bort. Sedan sommaren 2018 har vi besökt 6 andra länder och jag är inte mätt – jag vill se mer! Även här har jag kanske lite andra önskemål än resten av familjen, men ibland går mina önskningar i uppfyllelse (som Skagen och svenska fjällen i sommarskrud med barnen) och ibland är jag helt nöjd med en sent bokad sol- och badresa som vinterpaus.

Stranden vid Khao Lak i Thailand blev en lite oväntad favorit, där det var vackert, varmt, lugnt och stilla. Ingen trängsel med människor utan en känsla av orörd natur.

Jag förringar dock inte vår hemmaplan, och njuter fullt ut av vacker vinter i skogen, sommardagar i stugan eller svalkande vardagsbad i hemmaviken.

Och därför tror jag att 2020 också kan bli ett bra år med njutning av natur. Med resor, vackra vyer, lite friluftsliv.

De mindre målen för året ska jag också skriva ner!

2 tankar om “Tankar för 2020

  1. tantaugusta skriver:

    Skriver under på samtliga funderingar. Och på hur det verkliga livet ser ut ;). Vi reser ytterst sparsamt men åker fram och tillbaka till fjällen varje helg nu pga skidåkning. Vi kommer att ha semester och pengar i överflöd när de väl är klara med den här sporten… och DÅ ska vi börja resa på normala resor igen.

    • A-mamman skriver:

      Haha, bra framtid som väntar! Har ju hört att utförsåkning är ”värsta” sporten som föräldrar just pga tiden, milen och kostnaden. Men säkert givande och kul också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s