Julkalender

Det här är inte en av kalendrarna som barnens farmor köpt till dem, det här är MIN kalender. Som jag fått av en chef, hohoho.

En kalender med bara en bild bakom, som jag alltid hade i min barndom, är helt otänkbart för mina killar. De förstår inte alls vitsen. Men tittar på STV-kalendern, det gör vi. Även om lillebror och jag såg den på iPad tillsammans igår kväll, när vi hade missat dagens avsnitt.

Jag har hört några vuxna som tycker den är bra och verkar lovande, andra som tycker den är bra om man gillar att se hopplösa vuxna män där kvinnans roll är att täcka upp, fixa till och vara mamma åt både barn och man. Hmmm. Så är det ju i serien än så länge, men ska man hålla det till att tomten är en man så blir det svårt att ändra på rollerna; skulle han vara en kompetent tomte vars partner strular och sabbar inför jul? Det känns inte klockrent, dramaturgiskt. Vi får hoppas att det blir spännande och kul i fortsatta avsnitt och att barnen inte speglar liknande roller (duktig storasyster och busig lillebror).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s