Skagen Strand Hotel

Här kommer en försenad bildbomb från hotellet strax söder om staden Skagen i Danmark, där vi bodde några nättet i somras.

Det var ett superhärligt hotellområde som måste vara perfekt om man har små barn eller är flera familjer vars kids kan härja runt på det bilfria området tillsammans.

Vi börjar med en titt inomhus.

Ljust och fräscht! Sovrum, badrum, pentry, matbord och soffa samt TV fanns på nedervåningen. Ett loft med två sängar, lampor, stolar, bord fanns en trappa upp.

Vi hade också en plattlagd uteplats med två solsängar och matbord, avskärmat med vita murar (jag älskar både dem och fasaderna).

Mellan huslängorna växte nyponbuskar som häck och på de små vägarna hittade barnen varsin sparkbil – mycket populärt.

En idrottshall och utomhustennisbanor fanns, liksom volleybollnät och en fotbollsplan, visserligen utan linjer men en stor gräsyta med två mål. Det fanns alltså mycket att upptäcka från de klippta stigarna i gräset.

En damm med fågelliv var vacker på området.

Och från en kulle vid fotbollsplanen tog jag denna bild vår första kväll.

Det var tyvärr en bit ner till havet från hotellet. Närmast var att gå över gräsängarna, men det fanns också en grusväg förbi ett antal sommarhus. Väl nere var det värt de extra stegen.

En låååång strand med fin sand, en favorit! Återkommer till den.

På hotellområdet fanns ett par lekplatser och även en minigolfbana. Ingen bokning krävdes, utan man hämtade klubbor och bollar vid receptionen och sedan var det bara att köra.

Jag minns att vi spelade minst två gånger (jag vann båda).

Sedan hade ju detta hotell något som kanske gjort oss extra sugna på att boka: inomhuspool. Danmark må vara vackert vid havet men vem vet om det blir blåst och regn, då vill man gärna kunna bada lite med barnen ändå.

En fräsch pool med varmt vatten och en liten rutschkana. Succé.

I restaurangen åt vi god mat när vi inte var ute på vift, och frukosten beställdes via ett pappersformulär kvällen innan och hämtades vid receptionen på morgonen.

Ett riktigt bra ställe var detta, som jag gärna skulle återvända till. Det var lugnt och enkelt, barnvänligt och vackert. Ett tips på Jylland alltså.

2 tankar om “Skagen Strand Hotel

  1. Astrid skriver:

    Åh, vad härligt det såg ut! Verkligen fint!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s