Mat att minnas

Jag är ingen matfantast, som reser för att äta eller har koll på olika destinationers restaurangutbud. Men jag gillar att äta. Mycket. Och trots noll planering så får man ibland till fullträffar på semestern, där man hittar ett ställe som får en positivt överraskad och gör att man minns maten som riktigt bra.

En sådan måltid var på en pizzeria i Norge. Det var ett ganska stort, amerikanskt ställe i Trondheim, där vi stannade efter promenaden längs älven. Jag valde en vit, vegetarisk pizza.

Som var jättegod.

Nästa måltid som jag minns är från Storlien, på väg tillbaka till Åre. Vi hade stannat och vandrat till Brudslöjans vattenfall och var glada att vi hittade en lunchställe när hungern kändes av. Jag valde viltskav med potatismos och lingon.

Kanske minns man maten lite extra på grund av lokalen, ett bedagat after-ski-ställe som jag inte ens vet om de har öppet under vinten längre. Det stora skidhotellet har i alla fall varit stängt på sistone och är nu till salu. Men här har kanske kungen svängt sina lurviga när det begav sig?

Inne i Åre åt vi gott flera gånger men den här pastan var något extra.

Jag äter ju normalt inte pasta så att välja det som huvudrätt känns helknasigt, men då musslorna var slut och barnen valde burgare så var jag mer sugen på detta, som var gnocchi med grönkål och citron, en massa annat grönt och en sås som jag inte minnns hur den beskrevs. Men det var gott, jättegott! Och kändes fräscht. För att inte tala om hur vacker och frestande tallriken var när den kom in. Ett bra val.

I Danmark (just det, jag tänkte ju göra ett inlägg om det första hotellet vi bodde på) åt jag detta en kväll.

I en folktom restaurang på hotellet en mil utanför staden. Inte så höga förväntningar alltså, men av någon jäkla anledning så valde jag pasta igen. Med kyckling, svamp, sparris, parmesanost. Också väldigt smarrigt.

När vi kommit till våra vänner på västkusten så blev det ju skaldjusmiddag på klipporna. Snacka om sommarminne.

Ganska många glassar har det blivit också, så pass så att jag lärde mig att karamellströssel heter tivolidrysser på danska. Men jag avslutar med att visa strössel på en kaka med hallonsmak, också dansk.

Den köptes näst sista dagen i Danmark, på ett litet bageri i Løkken, och räckte i flera dagar. Hehe, jag hade den undangömd i en påse i min packning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s