Påskmaten

Ingen påsk utan påskmat. Och godis! Och must! (Och vips så var halva resultatet av 3-veckorsutmaningen borta).

Lax är ju givet, här i form av ugnsbakad sådan till lunch.

Jag gjorde en paj med lax och potatis, la i lite grönkål när jag glömde köpa purjolök.

Den var ganska god men lite för blöt av den crème fraîche med citron som skulle ligga i botten.

Vi hade gravat lax, som alltid är lika gott tycker jag.

Och ägghalvor är jag barnsligt förtjust i!

Min syster gjorde goda smördegsrullar med ost och grönt.

En kort stund i ugnen, sedan avnjöts de som förrätt i solen på altanen.

Ena kvällen stod ungdomarna vid grillen. Det var inte direkt en vegetarisk middag men väldigt god.

Kyckling, kött och korv, potatis, olika såser, sallad och sötpotatis från ugnen. Mmmmm.

Och så lite desserter; en marängbotten med äggkräm ena kvällen, en mastig chokladtårta hos farfar sista dagen, och så en vit kladdkaka med lime.

Serverad med hallongrädde.

Det var den påskmaten, det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s