Läst i år

Här kommer listan på de böcker jag läst hittills i år.

Om jag ska nämna några lite närmare så var Moa Martinson en trevlig bekantskap.

Härligt skriven med ett stundtals förunderligt språk och målande miljöer. Människorna har det fattigt och ganska jobbigt men känns aldrig fattigt och jobbigt att läsa. Just detta älskar jag med boken: att man kan ha det rent och fint med färska blommor även i den minsta av stugor, att man kan glädjas åt en måltid även i det fattigaste av hem, att kvinnorna inte bara är arma fruar och utslitna mammor, utan så mycket mer.

Letser och Axelsson behöver man inte lägga lästid på medan Natt och Dags (jo, han heter så) verk ”1793” är intressant, lärorikt och minnesvärt.

Del 1 i Louise Boije af Gennäs trilogi heter ”Blodloka”, och fångade mig mer än uppföljaren ”Skendöda”. Däremot var den här verkligen fängslande:

(Bild från nätet)

Den är oväntad och spännande och jag är som vanligt extra svag för delen kvinna-lämnar-sitt-liv-flyttar-till-landsbygd-bor-i-liten-stuga-och-skapar-sig-en-ny-vardag. Den biten är oftast fantasiskt bra skriven hos Jenny Colgan, som jag dock inte läst någon bok av än i år.

Om du inte läst något av Anders de la Motte så finns tre olika serier att välja mellan: den som börjar med ”Geim”, den som börjar med ”MemoRandom” och så denna, som börjar med ”Slutet på sommaren”, jag har läst allihop.

Om jag skulle tipsa om en annan bok, läst i slutet av förra året, så blir det ”Träskkungens dotter” av Karen Dionne.

God bokpåsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s