Löp + bad i Åre

När det fanns tid för aktiviteter, allt från yoga till isskulpturering, så valde jag såklart ”Fjällöpning”. Som tyvärr inte var löpning på fjäll utan ett rejält jäkla backpass upp från hotellet nere vid vattnet.

Märkligt nog var gruppen som kallades Avancerad mycket större än vår Medel. Men det var skönt att vara ett litet gäng och jag gjorde mitt bästa för att kunna fota lite i farten. Här på den sk trollstigen. I skog, som ni ser.

Det var bara uppför hit, en kort paus för samling av ledet och sedan in på denna rotiga stig. De andra verkade trippa på ganska obekymrat medan jag trodde att jag skulle dö.

Här samlades vi sedan igen och hämtade andan.

Vi blev förbisprungna av den avancerade gruppen, som skulle både längre bort och längre upp.

Vi skulle vända ner. Springande. I en ganska brant slalombacke.

Inte helt lätt men ändå skönare än uppförslutet och ganska snart var vi nere på en väg och svängde vänster i byn, innan vi avslutade längs vattnet. Hela rundan var jobbig, även på platten på slutet gick det över mitt normala tempo och jag måste erkänna att jag knappast njöt av löpningen. Men ett tufft pass fick jag, och sedan väntade sjön på mig. Med en SUP i solen att fota.

Av med skor och en del kläder.

Alltså, sjön låg som en spegel! Och solen värmde som en sommardag.

Herregud så härligt! Den gången doppades även huvudet i det kalla vattnet (någonstans mellan 12 och 14 grader sägs det).

Det är fint att man kan gå ner på stenstranden var som helst nedanför byn, utanför hotellet.

Om du aldrig har varit i Åre så kan jag varmt rekommendera sommarhalvåret, efter att ha gjort olika besök i både maj, juli och september månad.

2 tankar om “Löp + bad i Åre

  1. […] tränar med vältränade människor, vare sig det gäller olika inomhuspass eller asjobbig uppförslöpning i berg. Man ska inte jämföra sig med andra förstås, men ibland känns det ju knäckande hur […]

  2. […] jag tagit en joggingrunda (inte som denna) så hoppade jag förstås i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s