Egentid på gymmet

Varsågod och häng?

I det blåa bandet känns chins lätta, i tunnare band är det hopplöst att dra sig upp, och vid stilla, statisk hängträning gör det ont i händerna efter ungefär 3 sekunder.

Jag kör marklyft med kettlebells istället.

Eller gjorde, vid mitt pass på lunchen.

Det är nästan 30 grader varmt ute idag men jag gick ner till vår svala lokal och körde en halvtimmes styrkepass på egen hand.

Aktiv vila: stå på ett ben på balansbräda.

Ibland är det så skönt att skippa hopp och flås, bara lyfta och jobba med armar, axlar, bröst, ben. Jag gjorde inte ens några magövningar idag, det kan man ju göra hemma utan redskap.

Men ikväll blir det ingen mer träning utan ännu en middag med jobbet. Jag kanske serverar några matfoton imorgon!

4 tankar om “Egentid på gymmet

 1. ellesbazar skriver:

  Du tränar oftast magen i många övningar utan att du tänker på det😜. Det är tufft att träna när det är varmt, här är det snart uppåt 40 grader på dagarna, men lite skönare är det på gymet. Fortsätt kämpa💪🏻. Kram

  • A-mamman skriver:

   Tack! Ibland känner man att magen jobbar i t ex plankan, om man redan är lite trött i musklerna… Får dock aldrig (typ 2 ggr per år) träningsvärk just i magen? Hoppas du får ta några dopp i värmen!

   • ellesbazar skriver:

    Ok men betyder inte att du inte använder magen bara för utebliven träningsvärk. Jag har fått träna ”core” till max eftersom jag pajat ryggen och det förvånade mig hur många övningar man använder magmusklerna om man gör övningarna rätt och har dessa muskler aktiverade. Ibland behövs det bara att du aktiverar dem för att du ska känna dem.
    Jag har fortfarande inte badat🙈, i varken pool eller hav.

 2. A-mamman skriver:

  Medan hallå, du måste bada ju 😅
  Magen är lite lurig men bra tränare ser ju till att man ibland jobbar sakta och litet, för att nå in till rätt muskler. Andra tränare (ja, män) kör mer på det brutala stuket även om man då kanske kopplar in fel muskler. Idag har jag satt längdrekord i löpning och stapplar fram, det blir nog träningsvila några dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s