YMR Track Club

När jag hittar något som är nytt (för mig) eller väldigt snyggt eller väldigt kul, då kan jag inte låta bli att tipsa här på bloggen. Nu kom turen till YMR Track Club, det svenska sportklädesmärke som startades 2017 av förra längdhopparen Peter Häggstrand. Genom sociala medier känner jag igen den barbröstade killen på första sidan på hemsidan. Lite kul ändå.

Här är några snygga plagg i retrostil, i färger som jag diggar:

Jag inspirerar härmed mig själv till en löprunda ikväll, även om jag har gamla vanlig kläder på mig.

Fakta och historia:
YMR Track Club startades av den före detta olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz 2017. När Peter, som hoppat över åtta meter i längdhopp och vunnit sex stycken SM-guld för klubben, flyttade hem till Borås igen, ville han göra något för att hylla sin klubb IK Ymer på deras 100-årsdag. Peter studerade gamla bilder och plagg från klubbens arkiv och sin egen samling av retroinspirerade sportplagg och började skissa på en kollektion av sportmode i premiumsegmentet.

Det första plagget blev en uppdaterad variant på föreningens klassiska track pants från 70-talet. Pressvecken och de klassiska revären fick följa med liksom passformen och kvalitén på tyget. Vänner och bekanta gillade byxan så pass mycket att Peter bestämde sig för att göra en hel kollektion och han gjorde IK Ymer till delägare i bolaget. Hundra år efter att klubben bildades gick YMR Track Club live. Varje plagg präglas av en historia av sport och mode.

Namnet YMR är en förkortning av Ymer och kommer från jätten Ymer från den Nordiska mytologin. Jätten Ymer var en riktig atlet och bar världen på sina axlar efter att jorden skapats i en kollision mellan eld och is.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s