Mat och bak i påsk

Med så många bilder kvar från påskhelgen så får det bli minst ett inlägg till, detta handlar om mat och bak(at). Jag ska erkänna att jag inte gjorde någon nytta i köket i år, men äter, dricker och fotograferar gör jag gärna.

Vi börjar med den rykande salladen vid svärmors påskmiddag.

Grönsakerna fick sällskap av lax, potatis, sås, ägghalvor, sill och lite annat. Mycket gott, som vanligt.

För att vara säkra på att klara oss resten av vägen till stugan (vem vet hur många mil godiset i påskäggen räcker?) så fick vi efterrätt också. Inte EN påskkaka.

Utan två.

I stugan tog min syster kommandot i köket och med sin yngsta dotter skapade hon en ganska avancerad paj, med lock och allt.

Även om jag körde bilen när groteska mängder spenat inhandlades så ska alltså de tillskrivas äran. Spenat och ägg spelade huvudroller, äggen kläcks i formen och bakas sedan i ugnen. Tjusigt.

Min man höll i grilltången när det vankades korvlunch, vi andra hade precis skidat i nästan en och en halv timme på isen och mossen.

Korven åts i solen på altanen. Underbart!

Alla barn (vi räknar mellan 7 och 20 år) fick varsin klubba att göra varm choklad av.

Och ja, vi åt ägg också.

Och drack must. Och allt var baskemig gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s