Vikten av vantar 

Vikten av BRA vantar tycker jag att vi ska prata lite om nu. När vädret pendlar mellan väldigt kallt, normalt kallt och milt med snö som blir till vatten, då är det verkligen viktigt med bra vantar.

På bilden ser ni lilla A i sina blåa favoritvantar från Cross och stora A’s händer i svarta vantar från Hestra. Ett par som vi alla, inklusive han själv, klassat som för små i år. Men de funkar, och funkar bättre än alla andra par som fanns hemma i hallen.

Den stora skillnaden är motstånd mot väta och förmåga att torka. Lillebrors blåa vantar är ju ganska korta så där kan smita in lite snö om man leker eller ramlar i en skidbacke. Annars håller sig vantarna oftast torra på insidan och när de blivit blöta (oundvikligt i plusgrader) så torkar de om de läggs på värmegolvet över natten. Det är inte självklart kan jag meddela; vi har andra vantar som vi köpt billigare, och de kan ligga 48 timmar på det varmaste golvet i källaren och fortfarande vara blöta inuti. Det är svårt att vända dem ut och in så det blir ju hopplöst när barnvantar är så svårtorkade. Alltså, lägg gärna någon extra hundralapp på bra vantar.

I Branäs köpte jag ett par till mig själv också, när jag frusit ganska mycket om fingrarna. Det blev dessa svarta från Kombi, som har en fingervante i tumvanten. Varma!

Och jag lär ju inte växa ur mina. Någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s