Hur man överlever januari

Nu är det ju inte riktig överlevnad vi pratar om här, jag har både mat och vatten och värme att gotta mig i. Någon mental dipp brukar jag inte heller ha i januari, då jag ju tycker om vinter och man vet att det blir ljusare för var dag. Men. Med tanke på det usla vädret den senaste tiden och att ingen snö finns där jag bor, så kan man ändå behöva lite pepp. Några knep:

– Minnas de bra stunderna. Som när jag fick vara en dag i ett alldeles vitt landskap (ok; gul sol och blå himmel hade varit välkommet). Och åka skidor. I nästan tomma backar med fint underlag.


– Ha något att se fram emot. I vårt fall en skidhelg på sportlovet som nu har bokats. Vi gör som förra året och åker till Branäs torsdag-söndag.

– Försöka fånga solen när den visar sig. Det är ju väldigt mycket svårare på arbetsdagar än när jag var julledig och fotade den här översvämmade och isiga ängen vid stugan. Men man kan försöka, på lunchraster och helger.

– Vara ute. Oavsett väder och helst i natur utanför stad (men en park eller vacker gångväg kan säkert fungera). Skog är bäst för mig, grön och skön året runt. Bevisat god för hälsan faktiskt, så ut och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s