Betyg på semlorna

Så. Nu är de alla uppätna. De fyra fina semlorna som jag fick av min svärmor, men har delat med mig liiiite av.

Först ut är då wienersemlan, som jag åt upp i ett nafs när jag kommit hem och hittat kartongen i köket.

Betyget blir 4 av 5. God på alla sätt, vanliga smaker men annat bröd.

Nästa ut är chokladsemlan.

img_9302

Den delade vi på senare samma kväll och efter ett par timmar i kyl är själva bullen förstås lite mer kall och hård. Men jag måste nog säga att den troligen varit rätt tråkig ändå. Choklad rakt igenom som ni ser här.

Och även om jag ju gillar att man mixtrar med ursprungsreceptet så fanns det inget här som var semligt. Varken bröd, mandelmassa, kardemumma eller vanlig grädde. Bättra att käka ett annat bakverk om det är choklad man vill åt. Betyg 1.

Sedan har vi blåbärs(?)semlan. Med vaniljkräm istället för mandelmassa och bärgrädde. God. Betyg: en svag 3.

Den sista tog jag ingen egen bild på då jag nog trodde att det var en helt vanlig semla, the original. Men, den visade sig ha vaniljkräm istället för mandelmassa och var söt och god. Betyg 3.

Jag kommer nog fram till att vanliga semlor är allra godast men att det är jättekul att prova de olika sorter som numera finns. Och att det är flera veckor kvar på semmelsäsongen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s