Snäll mot sig själv?

Är tillbaka i vardagen och jag mäktade med måndagsträningen vid lunch. Trots jet lag, lite sömnbrist, stökig natt (jag har nog legat en stund i alla 4 sängar i huset) och begynnande huvudvärk på förmiddagen.

Ibland är det bäst att inte ta den enkla vägen. Att inte känna efter för mycket.

Att vara snäll mot sig själv kan säkert vara att ta semester från träning, det kan vara att inte välja tuffa intervaller den dag man är som minst sugen på löpning, att se en extra film med barnen istället för att åka iväg till gymmet på kvällen, att dra ner rullgardinen mot regnet istället för att gå ut. Men det kan precis lika gärna vara det motsatta!

Att resa sig från soffan, byta om och ta en joggingtur som man hade planerat, trots att det hunnit bli mörkt och kanske minsann duggar lite där ute också? Att gå på det där passet som man hade bokat trots att jobbmötet drog över tiden och det blir lite stressigt. För man har ju ändå packat med sig träningskläderna och kommer vara mindre stressad resten av veckan om man kan hålla sin plan.

Och på semestern har man, om man inte är ensam vuxen med barn, massor av möjligheter att träna. Visst får man anpassa sig lite efter de övriga i familjen, men en kvarts pulsträning på rummet, en halvtimme yoga framför datorn eller mobilen, en löprunda för att se sig om på nya platser, det är väl högst rimligt att hinna med? Och finns det gym på hotellet så kan man hinna med all möjlig träning innan de övriga ens märker att man gått dit.

Om ni vill ha bra tips och råd inför 2017, gällande hälsa i stort, och träning som en del av detta, så rekommenderar jag Erika Kits Gölevik och Sara Rönne. Kloka kvinnor som inspirerar och instruerar. Bra bloggar att läsa, jag lovar.

Men nu har jag hämtat barnen och ska lägga mig i soffan. Inte ett dugg annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s