Istället för julklappar?

Jag vill inte låta bli att köpa julklappar till nära och kära (har väl köpt hälften redan) men som komplement vill jag också ge till dem som inget har. Jag köper ofta gåvor hos Unicef men vill göra reklam för fler organisationer och sidor, t ex Röda Korset och deras shop.

Här är deras nöd-kit för kvinnor i Syrien. Kostar 240 kr.

”De nöd-kit vi delar ut innehåller bland annat bindor, tvål, kläder, ficklampa och visselpipa. Saker som till exempel gör att kvinnorna inte behöver gå i mörker och att de kan kalla på hjälp vid fara eller överfall. Kvinnors egna behov blir ofta åsidosatta i den dagliga kampen för familjens överlevnad. Därför är våra nöd-kit baserade på vad syriska kvinnor själva sagt att de vill ha.”

Herregud, tänk att leva i krig, försöka ta hand om sina barn, inte ha tillgång till dusch och toalett och kanske riskera sitt liv när man går ut ensam i mörker.

Ett babypaket kostar 220 kronor och innehåller blöjor, tvättservetter, mugg, babyschampo och nappflaska. Livsviktiga saker för hygienen och hälsan.

Man kan också köpa lite billigare filtar, matpaket, myggnät och vaccinationer – så slå till nu! Hjälp människor i nöd. I Sverige eller utomlands.

2 thoughts on “Istället för julklappar?

  1. Vilket bra tips! Ska verkligen kolla närmare på detta. Tack!

    • A-mamman skriver:

      Hoppas du hittar något bra, jag vill köpa nästan allt när jag läser och bläddrar bland gåvorna. Så himla enkelt att göra lite skillnad för någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s