Min boxning

20151027-085155-31915719.jpg

Igår var det dags igen: boxning. Jag hade ju så pass ont i benet förra veckan att jag inte ens vågade gå på denna vanliga träning, som jag ogärna missar. Igår hoppade jag över spring i trappor och upphopp men man kan alltid göra något annat jobbigt under tiden, byta lite övningar vid fysträningen.

Att vara inne i ringen är skönast pga golvet men en grupp är också nedanför, där det hänger lite säckar i taket. Vi är oftast ca 15 stycken kollegor som kör, ibland 7, ibland 24.

20151027-085155-31915656.jpg

Vi varvar fys och box; uppvärmning, slag, slag kombinerat med t ex höga knän, sit ups, armhävningar, och sedan lite fys utan handskar på slutet.

Däcket under trappan har vi någon gång fått hoppa jämfota i och ur, hopprepen på väggen har vi hittills sluppit, men några hantlar har vi fått springa fram och tillbaka med ibland.

20151027-085155-31915770.jpg

Det roligaste med boxningen är för mig att den är så varierad. Vi byter ofta övning under passet och inte helt sällan provar vi något nytt. Och man vet aldrig vad som ska hända om 2, 5 eller 10 minuter – jag gillar det. Man blir aldrig mentalt trött och tänker på hur mycket man ska behöva orka, utan perspektivet sträcker sig max ett par minuter fram och sedan får man i bästa fall pusta ut lite innan det är dags igen.

Vi slår så hårt vi kan och får även öva på tekniken, men vi slår mot varandras handskar som hålls upp på lite olika sätt. Vi har några gånger fått slå på stora madrasserade kuddar som man håller nära sin kropp, och även faktiskt på varanda! Det var skitkul men jag var då inte i par med någon av de starkare killarna… och vi slog aldrig mot huvudet. Det undrar jag om jag någonsin skulle vilja.

Om ni får chansen att prova riktig boxning, thai boxning eller kick boxning, alltså inte bara ett boxpass på SATS, så tycker jag ni ska göra det! Bra och allsidig träning, svettigt och kul och en annorlunda miljö för oss som inte har erfarenhet av skitiga lokal utan tjejer och kvinnor som håller ordning på allt.

Wikpedia: Boxning är en kampsport där två personer tävlar i styrka, snabbhet, reflexer, uthållning och vilja, genom att slå varandra med särskilda vadderade handskar inuti en så kallad ring, kvadratisk upphöjd inhängnad. // Boxningen som sport kan ha blivit en olympisk gren så tidigt som 688 f.Kr. Efter att ha utvecklats i 1500-talets Storbritannien, uppstod den moderna boxningen i mitten av 1800-talet, först i Storbritannien och därefter i USA.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s