Frukost på schemat 

Idag är det frukost med barnen ute på gården, både på dagis och skola.

Skolpojken har haft det lite kämpigare än vanligt de senaste veckorna. Han har pratat om snuva, hosta, sus i öronen (dock inte hemma), jobbiga arbetspass efter lunch, kompisars kompisar som inte vill ha med honom i leken och sedan har vi fått samtal om att han varit dum eller retats eller bråkat med annan pojke. Och så ramlade han på sparkcykeln igår och såg ut så här.

Han körde ensam, i förväg från farmor och lillebror och såg inte att trottoaren samma dag grävts upp på en fläck som nu var grusig. Stackare, han blödde massor ur näsan.

Samtal från skola eller fritids är ju inte kul men A är inte någon bråkstake eller slagskämpe, så det gäller att prata ordentligt om vad man får och inte får göra och säga. Samt att kunna stå emot eventuellt grupptryck, inte ge igen om man blir arg på någon osv.

Sedan måste nog jag fundera på att prata med lärare, fritidspedagog eller annan förälder när han blir retad – jag är så dålig på sådant! Men idag blev det tydligen jobbigt när han var på toaletten på skolan och det är ju verkligen viktigt att det funkar – att man inte blir stressad, inlåst, retad eller annat. Vilket han säger att han blev.

Är ni bra på att ta upp sådant, att anmäla olika grejer till personalen eller kontakta andra föräldrar? Herregud, vi sa ju inte ens ifrån när lillebror smitit från dagis utan att personalen märkte något.

2 thoughts on “Frukost på schemat 

  1. Ulrika skriver:

    Du, jag skulle inte lämna honom själv på skolan om det är så. Och barn som smitit från dagis….. Vi har världens bästa dagis, men OM så skulle jag röra ordentligt i grytan.

    • A-mamman skriver:

      Vi pratade med lärarna om toalettsituationen. Och dagiset har stängt (inte pga detta) så nu är det nytt men inom samma org. Inga smitande barn 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s