The Rag Bag

”Det svenska varumärket Uniforms For The Dedicated har tagit fram en påse som enkelt förvandlas till ett emballage lämpat för att skicka kläder till bättre behövande i.

Produkten kallas The Rag Bag och är ett sätt att få konsumenter att inse hur lätt det är att skänka kläder till välgörenhet. Tanken är att kunden bär hem sina nyinköpta varor i shoppingpåsen och väl hemma är det bara att vända ut och in på den så förvandlas det till ett emballage med förtryckt adress. Stoppa i de där gamla och daterade kläderna och skicka till de som bättre behöver dem! Portot är redan betalt och man kan välja att skicka kläderna till UNICEF, Myrorna, Rädda Barnen eller Stockholms Stadsmission. Förpackningen är gjord i nedbrytningsbart material.”

Jag har själv aldrig sett denna påse men man kan ju hoppas att de lyckas sälja in den till många klädkedjor och butiker, eftersom idén är suverän. I alla fall skulle jag garanterat göra mig av med fler kläder om det var så här enkelt. Det är väl inte direkt svårt nu heller, att ta dem med till någon insamling, men det känns som ett större projekt där man helst ska rensa hela garderoben först. I denna påse kan man ju stoppa ner en ensam tröja eller två. Och sakta men säkert kanske problemet med min mängd kläder skulle minska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s